laupäev, 29. märts 2014

Ahjuõuna -kardemoni tort pohlamoosiga.

tort on tehtud biskviidist mis küpsetatud 5st munast  vormi läbimõõt 27-28 cm
kreem tehtud alma kardemoni-ahjuõuna kohupiimakreemistmis segatud  vaniljekastme pulbriga ,et oleks pritsitav. 
moosiks seekord põltsamaa felixi pohlamoos.





Tort maitses nii suurtele kui ka väiksetele ning kadus võluväel .Otse loomulikult sobib torti teha ka kohupiima toorjuustukreemist mis annab mõnusa tasakaalukuse soolakusega tulenevalt toorjuustust:)
Head katsetamist.


Kui biskviit on valmisja jahtunud lõika see pooleks.
 Soovi korral  immuta  biskviit kohviga(võid kasutada  ka piima mahla või muud  meelepärast) mina kasutasin kohvi.
Kata põhi pohlamoosiga suht terve purk läheb ära ise  jätsin natuke ka  kaunistuseks:)
Pohlamoosipeale läheb vahukoore - nussa segu võid jätta ka  lisamata või lisada tavalist kohupiimasegu või kreemi.
Lisa teine põhi ning kata  kreemiga  mis  segatud  kokku kahest alma kohupiima pasta  torust ning vaniljekastme pulbrist. 
lase tordil seista ning naudi :)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar