köök

 emadepäevaks sai tehtud siis järgmine tort




 hapukoore biskviiditort kirsidzemmiga




*biskviit 5-est munast(põhi 3-ks lõigatud)
*kirsidzemm(kui ei taha väga magusat võiks kasutada mingit haput moosi,moos läheb keskmisele kihile)
*kange kohvi suurde tassi + 1spl zellatiini
*kreem(katsin sellega tordi alumise ja kõige pealmise kihi ja küljed): tere 20% 400g hapukoor
               tumedat pehmet pruuni suhkrut
              1 kama kohuke
               vanillisuhkurt
*sefiirikreem kaunistuseks äärde:
               *sidrunimahla(värskest sidrunist pressitud)
               *2munavalget
               *4spl punasesõstramahla
               *110g suhkrut millest  u. 1spl kuhjaga oli pruun pehme suhkur
               *soola
               
  (need lisasin siis kui sefiirikreem juba valmis hakkas saama ehk siis kõige lõpus)                *hennessyt(alkohol u 1spl või vastavalt maitsele)
               *RUF vahukoore tugevdaja 1pak.


*tordi kõige peale riivisin pehmet piparkooki ja kaunistasin veel suhkrumassist lilledega mille tegin liivakoogi vormidest ja värvisin toidumarkeriga.

ps!torte teen vaba loomingut kasutades ja  antud tort oli tehtud asjadest mis oli  külmast võtta:)






RUMMIPALLID:)

*tordipõhi (5munast)
*u.500g hapukoort
*kakao
*rummi või rummiessentsi
*võid panna ka vaniljet aga ei pea
*kookoshelbeid(sobib ka mandlilaast ja mõru kakao)

valmistamine:
sega kokku tordipõhi , hapukoor,rumm,(vanilje)ja kakao ning sega niikaua kuni segu on ühtlane ja saad veeretada pallikesi:) kui pallikesed on valmis veereta neid kookoshelveste sees ja pane külma.


ps!võid teha ka 50:50tordipõhjast ja teisest osast küpsistest või siis kasutada ainult küpsiseid ja tordipõhi välja jätta:)

head isu!