esmaspäev, 28. märts 2011

sefiir

*2 munavalget
*4spl punasesõstra vm. haput mahla
*u.8spl(110g) suhkurt(kasutan teinekord suhkrusiirupit)
*natuke soola

valmistamine:

*sulata potis suhkur ja mahl nii kaua kuni suhkur on sulanud.
tõsta kõrvale.(põhjus miks enne suhkru mahlaga siirupiks sulatan on see, et pärast pean vaid korraks kuumaks laskma siirupi ja munavalged ei jää liiga kauaks omapäi:) ).

*vahusta munavalged(külmad) jahedas (klaas või keraamilises) kausis näputäie soolaga kõvaks vahuks.

*nüüd aja siirup uuesti nii kuumaks et põhjast hakkab väikseid mullikesi tulema.

*nirista nüüd miksriga pidevalt segades siirup munavalgetele ja miksera niikaua kuni oled saavutanud soovitud tulemuse(mixriga umbes 15.min kui mitte kauem) vaht peab olema ikka väga tihe:)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar