teisipäev, 9. august 2011

sebrakook

 taigen:

*250g hapukoort(20%)  
*2 muna
*1kl suhkurt
*4 kuhjaga spl jahu
*0,5 tl söögisoodat
*1spl sulatatud võid
*2tl kakaod



Glasuur 1:                                               Glasuur 2 :
*1spl võid                                               *u. 3 šokolaadi riba
*2spl suhkurt                                         *u.1 spl  võid (toasoe)
*2spl hapukoort                                     * hapukoort

kõigepealt pane ahi sooja 200 kraadi juurde

 ja siis  tee taigen :D

taigna valmistamine:
*vahusta  munad suhkruga
*lisa hapukoor ja sulatatud või
*sega jahu soodaga  ja lisa taignale(kui teed taigent miksriga ei pea jahu ja söögisoodat eraldi segama hakkama vaid võid kohe taignale segada)
*jaga taigen 2-ks
*lisa öhele taignale 2tl kakaod

*tõsta  taigen korda mööda suure kulbida lahtikäivasse koogivormi
(28 cm vorm sobib kõige parmini aga kõlbab ka väiksem vorm:D )

* 200 kraadisesse ahju  20 minutiks

kui oled koogi ahju pannud siis ennem koogi valmimist valmista glasuur.kirjutasin kahe glasuuri retsepti esimene oli algses retseptis teise leiutasin käigupealt:D...

Glasuur 1:
*sega toasoe või suhkruga ning lisa hapukoor.
*võta kook ahjust välja  ja kata kohe glasuuriga
* jahuta kook täielikult


kuna oli kaks kooki ja ma jumaldan šokolaadi  segasin need ained kokku ja sain supper hea ja mõnusa šokolaadi glasuuri :D:D

Glasuur 2:
*sulata šokolaad ja või ning sega need läbi
*lisa hapukoort (segades näed millal on segu paras võid ka maitsta:D:D )
* lisa koogile  ja jahuta kook täielikult

                               kogus väiksemas vormis peale küpsemist....
                          sellise paksusega siis ja šokolaadi  glasuuriga :P

                                              Head katsetamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar