taigen:
*250g hapukoort(20%)
*2 muna
*1kl suhkurt
*4 kuhjaga spl jahu
*0,5 tl söögisoodat
*1spl sulatatud võid
*2tl kakaod
Glasuur 1: Glasuur 2 :
*1spl võid *u. 3 šokolaadi riba
*2spl suhkurt *u.1 spl võid (toasoe)
*2spl hapukoort * hapukoort
kõigepealt pane ahi sooja 200 kraadi juurde
ja siis tee taigen :D
taigna valmistamine:
*vahusta munad suhkruga
*lisa hapukoor ja sulatatud või
*sega jahu soodaga ja lisa taignale(kui teed taigent miksriga ei pea jahu ja söögisoodat eraldi segama hakkama vaid võid kohe taignale segada)
*jaga taigen 2-ks
*lisa öhele taignale 2tl kakaod
*tõsta taigen korda mööda suure kulbida lahtikäivasse koogivormi
(28 cm vorm sobib kõige parmini aga kõlbab ka väiksem vorm:D )
* 200 kraadisesse ahju 20 minutiks
kui oled koogi ahju pannud siis ennem koogi valmimist valmista glasuur.kirjutasin kahe glasuuri retsepti esimene oli algses retseptis teise leiutasin käigupealt:D...
Glasuur 1:
*sega toasoe või suhkruga ning lisa hapukoor.
*võta kook ahjust välja ja kata kohe glasuuriga
* jahuta kook täielikult
kuna oli kaks kooki ja ma jumaldan šokolaadi segasin need ained kokku ja sain supper hea ja mõnusa šokolaadi glasuuri :D:D
Glasuur 2:
*sulata šokolaad ja või ning sega need läbi
*lisa hapukoort (segades näed millal on segu paras võid ka maitsta:D:D )
* lisa koogile ja jahuta kook täielikult
kogus väiksemas vormis peale küpsemist....
sellise paksusega siis ja šokolaadi glasuuriga :P
Head katsetamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar