see kook on minu üks järgmisi leiutisi , nimelt oli vaja kohupiim kui ka hapukoor mille kohaliku talumehekäest ostsin vaja ära teha ja nii ma vaikselt siis selle koogi valmis tegingi , see on üks nendest kookidest mis seistes järjest paremaks läheb:)
taigen on mõeldud 28cm vormile:)
*618g kohupiima
*602g hapukoort
*3suurt muna
*20g vanillisuhkurt
*1tl sidruniessesntsi
*u.1tl küpsetuspulbrit
*jahu(unustasin märkida palju jahu panin aga varsti parandan kui teen jälle seda kooki lisan õige koguse :Psenikaua pane tunde järgi loe valmistamist )
*u.15spl suhkurt
*näpuotsatäis soola
*u.2-3suure kuhjaga kartulatärklist
*musti sõstraid
kate:
*sulatatud šokolaadi
valmistamine:
kuna kohupiim mille ostsin oli suht tükiline ja teraline selline jäme kohupiim siis panin selle kaussi lisasin munad ja segasin saumiksriga niikaua kuni mass muutus kreemjaks siis lisasin juba kõik ülejäänud komponendid.
taigen peab jääma selline paksema hapukoore sarnane või hästi sutsu paksem, aga siiski kreemine:D:D
vooderdasin lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaberiga
valasin taigna vormi
panin niipalju mustsõstraid kuni kook oli pealt kaetud
panin koogi ahju umbes 180 kraadi juurde u. 1tunniks
(sulle võib tunduda et kook on vedel ja pole läbi küpsenud aga kui ta on juba külmikus mõned tunnid seisnud siis näed et kook on täpselt paras:D )
siis tõstsin algul niisama tuppa jahtuma hiljem juba külmikusse
mingi ajatagant lisasin koogile sulatatud šokolaadi ja lasin sellel tahkeks muutuda:D
ja valmis ta ongi :D:D
kui oled ise kokkaja tee taigent tunde järgi :P
ema kiitis taevani ja ise sööks ka terve koogi ära kui oleksin ainult endale teinud:P head katsetamist:D:D
kook ilma šokolaadita...
.....ja šokolaadiga:D:D
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar