teisipäev, 2. august 2011

mustsõstra kohupiimakook piimašokolaadiga

see kook on minu üks järgmisi leiutisi , nimelt oli vaja kohupiim kui ka hapukoor mille kohaliku talumehekäest ostsin vaja ära teha  ja nii ma vaikselt siis selle koogi valmis tegingi ,  see  on üks nendest kookidest mis seistes järjest paremaks läheb:)

taigen on mõeldud 28cm vormile:)

*618g kohupiima
*602g hapukoort
*3suurt muna
*20g vanillisuhkurt
*1tl sidruniessesntsi
*u.1tl küpsetuspulbrit
*jahu(unustasin märkida palju jahu panin aga varsti parandan  kui teen jälle seda kooki lisan õige koguse :Psenikaua pane tunde järgi  loe valmistamist )
*u.15spl suhkurt
*näpuotsatäis soola
*u.2-3suure kuhjaga kartulatärklist
*musti sõstraid

kate:

*sulatatud šokolaadi


valmistamine:
kuna kohupiim mille ostsin oli suht tükiline ja teraline selline jäme kohupiim siis panin selle kaussi lisasin munad ja segasin saumiksriga  niikaua kuni mass muutus kreemjaks  siis lisasin juba  kõik ülejäänud  komponendid.
taigen peab jääma selline paksema  hapukoore  sarnane  või hästi sutsu paksem, aga siiski kreemine:D:D

vooderdasin lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaberiga

valasin taigna vormi
panin niipalju mustsõstraid kuni kook oli pealt kaetud

panin koogi ahju umbes 180 kraadi juurde u. 1tunniks

(sulle võib tunduda et kook on vedel ja pole läbi küpsenud aga  kui ta on juba külmikus mõned tunnid seisnud siis näed et kook on täpselt paras:D )

siis tõstsin algul niisama tuppa jahtuma hiljem juba külmikusse

mingi ajatagant lisasin koogile  sulatatud šokolaadi ja lasin sellel tahkeks muutuda:D
ja valmis ta ongi :D:D

kui oled ise kokkaja  tee taigent tunde järgi :P



ema kiitis taevani  ja ise sööks ka terve koogi  ära kui oleksin ainult endale teinud:P head katsetamist:D:D
                                        kook ilma šokolaadita...
                                       .....ja šokolaadiga:D:D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar