reede, 27. jaanuar 2012

keeksi keedukreemikook

uued katsetused on alati teretulnud niisiis saigi katsetatud seda varjanti:


Keeks:

keeksi valmistasin suurele ahjuplaadile ja pärast lõikasin sobivad  tükid:)

  • 125g võid
  • 2tk muna
  • 1,5dl suhkurt
  • 2,5 dl jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl piima
  • 300g mustikaid  või mustsõstraid ( külmutatud)
  põhja valmistamine:
  1. sulata või
  2. vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks
  3. lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, piim ja sulatatud või.
  4. sega juurde külmutatud marjad.
  5. kata plaat küpsetuspaberiga ja määri taigen ühtlaselt plaadile
  6. küpseta kuldpruuniks.

  Keedukreem:
  • 100g jahu
  • 200g suhkurt
  • 0,5dl tärklist
  • 5 tk munaKollast
  • 7,7 dl piima
  • 1-2 tl vanillisuhkurt või vanillit

  Keedukreemi valmistamine:
  1.      vahusta munakollased suhkruga ja sega hoolikalt  jahu-kartulatärklise seguga.
  2. vala suuremasse paksupõhjalisse potti.
  3. teises potis kuumuta piim peaaegu keemiseni(mitte keema) võid kasutada ka  mikrolaineahju.
  4. vala kuum piim peene joana munavahu hulka.
  5. kuumuta tasasel tulel ja pidevalt segades kuni kreem muutub paksu hapukoore sarnaseks.
  6. tõsta pliidilt ja sega hulka vanilli, jäta jahtuma.

   Kook:
  •    lõika pooled 2 võrdseks osaks ,ja seejärel lõika ära krõbedad  ääred
  • kata kook keskelt keedukreemiga
  • pane peale teine kiht ja sega keedukreemile lisaks natuke hapukoort nüüd kata  terve kook ülejäänud keedukreemiga 
  • haki  äralõigatud ääred noaga peeneks puruks ja lisa see puru koogi peale
  • kaunista  marjadega
  • pane  kook külma seisma.
  võid hiljem kui kook juba seisnud , ääred ühtlaseks lõigata:)

5 kommentaari:

  1. To the limits, unpredictable, dynamism, elegance - for sure we cannot characterize the frequency and status of happening, furthermore the ones of the very moment
    Cease the moment ! Step amongst fractions of second,
    Considering that the information is perishable, we tried to create a page where daily take several photos, generally "portraits" of the street in a world where time is more precious than anything.
    Find information and links to other areas of the world, information that does not relate strictly photography, but also painting, sculpture, poetry, graphics and many other interesting areas you can disconnect from the daily routine.
    Dungha

    VastaKustuta