neljapäev, 5. jaanuar 2012

Maasikamaitseline jogurditort

uuel aastal jälle uue hooga:D

  • u 250g küpsist(5lisaks)
  • u100g selveri 82% võid
  • 200g OTTO ricotta kohupiima
  • 1l selveri maasikamaitselist jogurdit(jogurdi võid ka vastavalt omale maitsele valida:) )
  • astelpaju(võid vabalt ka muid hapusid marju kasutada näiteks mustikat, vaarikat, maasikat jne.)
  • u.1 purk magusat kondetspiima(natuke vähem kulus)
  • kookoshelbeid
  • u.60g želatiini
  1. kõigepealt mõõda välja želatiinikogus ja pane se külma vette paisuma
  2. valmista ette lahtikäiv koogivorm asetades põhja küpsetuspaberi.(minul oli 28cm vorm  siis  mahub täidid täpselt ära)
  3.  purusta küpsised  ,sega kokku või ja kookoshelvestega(kookoshelbeid lisa oma maitsele :)))
  4. vajuta saadud segu  lahtikäiva vormi sisse .
  5. sega jogurd, kohupiim ja kondentspiim  segamini(mina segasin blendris:)
  6. nüüd sulata želatiin  ja lisa kohupiima jogurdisegule
  7. kalla  jogurdisegu vormi küpsisesegu peale .
  8. mina lisasin nüüd veel mõned küpsised  kes tahab rohkem  küpsist võib vabalt juurde lisada :)(sellepärast oligi 5 küpsist lisa:P)
  9. kõige peale lisa marjad ja pane kook külma tarduma:)
kui kasutad sügavkülmutatud marju  tardub tort kiiremini:)

kaunistamine jäeb juba igaöhe enda teha mina kaunistasin šokolaadiga:)




1 kommentaar: