reede, 27. jaanuar 2012

Külm Kohupiimatort

üks magus suutäis:) retsept pärit siis ämmalt:P


Alustuseks otsi välja lahtikäiv koogivorm 28 cm mitte väiksem kuna muidu ei mahu ära:P


  • 60g želatiini + 400g vett { paisutada 30 minutit külmas vees, siis sama kausiga sulatada  kuumaveenõus.
  •  500 g kohupiima(mina panin 600g)
  • 1,5 kl suhkurt
  • 200g võid
  • 4 muna
  • 0,5 lt mahla(kirsi)
  • 2tl kakaod
  • sidrun
  • vaniljet
valmistamine:
  1. 500g(600g) kohupiima, 200g võid,1kl  suhkurt , 4 muna KOLLAST hõõruda vahule+ sidrunikoor(asenduseks paar tilka essentsi) ja vanilje(maitse järgi) juurde segada kogu aeg massi liigutades 0,5kl želatiinisegu, panna vormi ja külma. (mina lisasin  ka  200     ml vahukoort).

    2.  4 munaVALGET, 0,5 kl suhkurt - vahustada,
            juurde 2tl kakaod(lased läbi sõela)
            juurde 1kl želatiini segu. kui 1.kiht on tardunud, valada see segu sinna peale ja külma.


    3. 0,5 lt magusat mahla(kasuta kivideta kirsi kompotist ülejäänud vedelikku) + 0,5kl želatiini segu.
        valada külmunud massi peale. alla võib panna marju( need samad kompoti kirsid).
        pane  tort külma!


  • NB! iga eelnev kiht peab olema tardunud.
  • mida sõredam või  jämedam on kohupiim seda parem.
  • saab teha ka kohupiimakreemiga( võib kuluda rohkem želatini kuna see vedelam)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar