selle taigna retsept on saadud vanast küpsetiste raamatust milliselt täpsemalt ei oska ma öelda kuna raamatul puuduvad kaaned:P
taigen:
- 250g siirupit
- 200g suhkurt
- 200g margariini või rasva
- 200g(1purk) hapukoort
- 1tl kaneeli
- ½ tl nelki
- ½ tl pipart
- 1-2sl. riivitud sidruni- või apelsinikoort
- 1tl söögisoodat
- 1tl küpsetuspulbrit
- 1-1,1kg jahu
pooljahtunud siirupisegule lisatakse maitseained ja lastakse jahtuda.
nüüd lisa segule hapukoor , nüüd sega hapukoor siirupiga segamini ja kalla jahu küpsetuspulbri segu juurde , sõtku taigen ühtlaseks ja siledaks ning pane jahedasse kohta seisma:)
* pärmi või küpsetuspulbriga tehtud taigent võib küpsetada kas samal või järgmisel päeval.
taigent tuli 1,880kg :)
PIPARKOOGTAIGEN 2
- 2 dl e. 250 g siirupit
- 2 dl e. 170 g suhkrut
- värskelt pressitud sidrunimahla
- 1 sl jahvatatud kaneeli
- 2 tl jahvatatud nelki
- jahvatatud pipart
- värskelt riivitud sidrunikoort
- 1 sl jahvatatud kardemoni
- 1 tl ingveripulbrit
- riivitud muskaatpähklit
- 250 g võid
- 2 muna
- 600 g nisujahu
- 2 tl (triikis) söögisoodat
Kuumuta potis siirup koos suhkru ja jahvatatud maitseainetega keemiseni.
Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või.
Sega, kuni või on sulanud, siis lase veidi jahtuda.
Lisa kloppides ükshaaval munad.
Sega söögisooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule.
Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 6-9 minutit.
Soovi korral kaunista jahtunud piparkoogid glasuuriga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar